Sähköinen Perämoottori

Suositut ns. trolling-moottorit soveltuvat veneisiin joissa on moottori joka lataa paristot. Oma kokemukseni trolling-moottoreista suuremmissa purjejollissa on että raskas akku on haitaksi kun taas teho ei riitä menemään vastatuuleen. Tässä yhteydessä ilmestyi uusi sukupolvi sähköisiä perämoottoreita. Hongkongilaisen ePropulsion-yrityksen sähköinen perämoottori on huipputuote.
Olet sitten kalastaja tai purjehtija, kun haluat liikkua vedellä melkein äänettömästi ja kuulla luonnon ääniä, oikea ratkaisu on SPIRIT 1.0.

SPIRIT 1.0 on moderni sekä muotoilultaan että tekniikaltaan. Moottoria on helppo kuljettaa veneeseen kantamalla 8 kg painava litiumakku toisessa kädessä ja 10,4 kg painava moottoriosa toisessa. Moottoriosa kiinnitetään veneeseen jonka jälkeen akun kiinnitys ja kaapelin kytkentä sujuu helposti. Näytöltä tapahtuvan käynnistyksen jälkeen moottori on käyttövalmis. Moottorin teho on 1 kW mutta vastaa 3 HP:n polttomoottoria. Tämä johtuu siitä että moottori sijaitsee suoraan potkurin akselilla, eli voimansiirto tapahtuu ilman hukkaa ja ilman polttomoottorin öljypäästöjä!
Kahvan vääntö mahdollistaa portaattoman ajon joko eteen- tai taaksepäin. Käyttöaika näkyy näytöllä joten tiedät aina kuinka paljon ajoaikaa on käytettävissä; täydellä nopeudella voit ajaa tunnin ajan tai pienemmällä nopeudella useita tunteja. Tämä tarkoittaa että puolen tunnin ajon jälkeen täydellä nopeudella voit laskea puoleen nopeuteen ja näytöllä näkyy useita tunteja käyttöaikaa. Ajon jälkeen akkua voidaan ladata joko aurinkopaneelilla tai mukana tulevalla verkkovirtalaturilla. Aurinkopaneeli on tilattavissa erillisenä lisävarusteena. Moottori on tietysti huoltovapaa ja öljytön.

NAVY 3.0 ja NAVY 6.0 ovat hyvin muotoiltua ja perustuvat moderniin tekniikkaan. Molemmissa tuotteissa on samat peruskomponentit. NAVY 3.0:ssa on 3 kW:n moottori ja koska moottori sijaitsee suoraan potkurin akselilla se vastaa 5 HP:n tehoa. Moottori käyttää erillistä litiumakkua ja voidaan ohjata kahvalla, mutta on myös saatavana langattomalla kaukosäätimellä ja lisävarusteena ohjauspyörä. NAVY 6.0:ssa on 6 kW:n moottori ja se vastaa normaalia perämoottoria jonka teho on 9,9 HP. Tähän sähköiseen perämoottoriin on suositeltavaa liittää kaksi akkua rinnakkain. Muuten teknisesti sama kuin NAVY 3.0.