SEGELJOLLAR  OCH KATAMARANER

Topjolla importerar och säljer ett flertal segeljollar och katamaraner.
Jollar väljs olika, beroende på seglarens ålder, kunnande och de medel man är villig att investera i en segeljolle eller katamaran.

 Topper Sailboats i England tillverkar ett flertal segeljollar för olika behov.
Den minsta heter TAZ och är lämplig för nybörjare men även för mer erfarna seglare, detta då jollen även har ett försegel. En ungdomlig förälder kan segla TAZ tillsammans med sitt barn.

Topaz UNO är för den mer erfarna seglaren. Den avancerade ARGO är avsedd för familjen eller ungdomliga seglare som gillar fart och utmaning. Jollen har rullgenua, genaker och kan även ha trapets. Jollarna kan även fås med strandkärra.

Topper tillverkar även ett antal katamaraner.

Topper har en unik tillverkningsmetod. Tillverkningen av skrovet sker i ett stycke i mycket slittålig plast, vidare är jollens material uppbyggt i tre skikt som ger en mycket hög hållfasthet.

TIWAL i Frankrike tillverkar en avancerad uppblåsbar segeljolle, en riktig racer. Jollen förvaras nedpackad i två stycken bärkassar och kan på det sättet transporteras i en modern bil, husbil eller husvagn, alltså en jolle för den moderna familjen.
Jollen har masten i moduler, gjorda av kolfiber-armerad plast. Jollen kan blåsas upp med en elektrisk pump men en manuell pump medföljer. Kan fås med strandkärra.

MiniCatamaran i Tjeckien tillverkar de uppblåsbara MiniCat katamaranerna. Jollarna kan förvaras i en till två bärbara kassar för enkel transport och uppbevaring och kan tas med i bilen, husbilen eller husvagnen.

Den minsta MiniCat GUPPY är avsedd för nybörjare men även yngre vuxna seglare har glädje av jollen. Den är mycket enkel att montera och kan fås med en elektrisk pump men en manuell pump medföljer. Jollen har ett segel. En av de medelstora katamaranerna är MiniCat 420. De litet mer påkostade varianterna har rullgenua och kan även förses med motorfäste. Till alla jollarna kan fås en strandkärra.

Både TIWAL och MiniCat är tillverkade av material som använts i åratal i alla uppblåsbara RIB jollar.

Alla beskrivna jollar har alla beslag och material gjorda i mycket goda material av högsta klass och fabriksgarantierna är goda.

TopJolla hjälper naturligtvis till med att få tilläggsutrustning och reservdelar till produkterna och även reservdelar till äldre jollar.